Joan Manén

Revisió de l'obra –  OP. A

Per Daniel Blanch

C06-optVa ser durant la segona dècada del Segle XX que Joan Manén decideix realitzar una revisió exhaustiva de la seva obra. Descontent de gran part de les obres escrites durant la seva joventut  reinicia el seu número d'opus afegint la lletra A. 

Decideix reelaborar la majoria d'obres simfòniques escrites fins aleshores i algunes obres de cambra com la “Petita suite espanyola” per a violí i piano o els dos cicles de Cançons alemanyes per a veu i piano. Entre les obres simfòniques que refà  hi ha la Suite per a violí i piano i orquestra, el “Concierto español” i tres dels quatre Capricis catalans, ambdósper a violí i orquestrao Acté reelaborada amb el nom de “Neró i Acté” Op A-23 i reestrenada en la versió definitiva el 1928 a  Kalsruhe.

Un cop iniciat el seu nou catàleg Op. A el compositor, home d'esperit perfeccionista i autocrític, reelabora obres que ja porten el nou número d'Opus A. És el cas de la seva òpera El camí del sol Op. A-19 que més tard esdevé Heros Op. A-34 o el seu Concert per a violí i orquestra Op. A-6 que acaba reconvertint-se finalment en el Concert simfònic per a piano i orquestra Op A-13.

Contacte Contacte

Youtube Youtube
Facebook Facebook
Blog Blog