Joan Manén

Llibres

Mis experiencias (3 volums)

Editorial Juventud (1944-1964-1970)

1- El niño prodigio

2- El joven artista

3- Trabajar, sufrir y avanzar

Mis-experiencias-1-portada-opt Mis-experiencias-2-opt Mis-experiencias-3-opt

 

Joan Manén realitza una autobiografia novelada de les experiencies viscudes durant els seus primers trenta anys de vida, entre 1883 i l'esclat de la 1er Guerra Mundial l'any 1914. Durant aquest tres volums Manén ens explica tots els extraordinaris esforços que al costat del seu pare va realitzar per desenvolupar la seva carrera violinistica; des dels seus primers concert per Espanya i America com a nen prodigi fins a la consagragació a les ciutats més importants d'Europa com a violinista i compositor. En el llibre podem conèixer de primera mà les trobades i col.laboracions musicals de Manén amb importants músics del moment com Richard Strauss, Enric Granados, Wilhelm Mengelberg, Teresa Carreño, Pablo Sarasate o Camille Saint-Säens entre d'altres.

Variaciones sin tema

Pròleg de Jacinto Benavente

Ediciones Vergara (1955)

Variaciones-sin-tema-optRecull d'articles realitzats durant els anys 40 al diari La Vanguardia. En cadascun dels articles seleccionats podem trobar interessants judicis crítics entorn la música i l'art en general.

Relatos de un violinista

Editora Nacional (1964)

Relatos-de-un-violinista-optConjunt de relats curts escrits entorn la música i concretament al violí. En aquests contes plens de fantasia, Joan Manén se'ns mostra com un escriptor ple d'inventiva amb un gran sentit del humor i capaç de plasmar amb molta eficàcia alguns dels principals defectes del ser humà com la cobdícia, l'avarícia o la venjança.

Diccionario de Celebridades Musicales

Editorial Ramón Sopena (1978)

Diccionario de celebridades musicalesDiccionari realitzat per Joan Manén i Artur Menéndez Aleixandre. L'obra no pretén ser una enciclopèdia comuna de personalitats musicals sinó més aviat una selecció personal i eminentment subjectiva dels músics que Manén considerava cèlebres. A la mort de Manén l'obra va quedar inèdita i gràcies als esforços de l'Editorial i d'Artur Menéndez Aleyxandre el Diccionari va ser completat i finalitzat pel compositor i musicòleg Manuel Valls i finalment editat l'any 1978.

El violín

Ediciones Vergara (1955)

El-violin-optTractat que exposa la seva tècnica transcendental i dona interessants consells tant en l'aspecte psicològic com en el físic i pràctic. A través de la seva experiència explica els aspectes necessaris per arribar a ser un intèrpret conscient.

Contacte Contacte

Youtube Youtube
Facebook Facebook
Blog Blog